De lesmethode

Bij Gitaarles Leidsche Rijn leer je gitaar spelen vanaf de basis. Je krijgt de juiste informatie over de gitaar en over gitaarakkoorden, notenschrift en interpretatie.

Hoewel je al na een paar maanden kleine gitaarstukjes en eenvoudige akkoorden speelt vraagt gitaar leren spelen geduld en inzet. Door veel oefenen – tijdens de les én thuis – kun je daarna alle kanten op. Je kunt verder gaan met klassiek, flamenco, fingerpicking of akkoordspel. En natuurlijk kun je bekende nummers spelen.

Een goede traditie is de kleine voorstelling die de leerlingen geven aan het eind van het seizoen. Ze laten zien wat ze kunnen. Natuurlijk zijn familie, vriendjes en vriendinnetjes van harte welkom om mee te genieten.

Meer informatie

Gitaarles vanaf 6 of 7 jaar

Bij jonge kinderen werk ik aan de hand van een lesplan dat aansluit bij de leeftijd van de leerling. Kinderen krijgen wekelijks les. Continuïteit is een van de belangrijkste aspecten bij het leren gitaarspelen. Aanleren van een degelijke basis op de gitaar vind ik belangrijk.

We oefenen en spelen verschillende stijlen. Er is veel aandacht voor het aanleren van een goede houding en voor de techniek. Ook het ontwikkelen van een goed muzikaal gehoor en inzicht in de muziek komt aan de orde.

Minstens zo belangrijk vind ik dat we muziek maken in een ontspannen sfeer. Gitaar spelen is geweldig, dus plezier hebben mag!

Gitaarles voor 16 jaar en ouder

Oudere kinderen en volwassenen weten vaak al goed wat ze willen met de gitaar: een bepaalde stijl onder de knie krijgen of een bepaald repertoire spelen. Samen bekijken we wat de wensen en mogelijkheden zijn. Op basis daarvan maken we een plan. Ook het ontwikkelen van een goede houding, interpretatie en techniek krijgen daarbij aandacht, net zoals de theorie.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren